sâmbătă, 28 iunie 2014

Atelierul casei -floarea

Materialul de saptamana aceasta a capatat o semnificatie aparte, deoarece a adunat in jurul sau intreaga familie care a participat la confectionarea lui. Poate ca nu partile florii vor fi cele pe care si le va aminti Dia, in primul rand, privind acest puzzle din lemn, in viitor, ci momentele magice petrecute cu familia in atelier sau privirea blanda si zambetul tatalui ei ori, poate, vocea lui calda si cuvintele glumete vor fi primele amintiri. Uneori e suficient sa inchizi ochii si sa incerci sa-ti zaresti copilasul peste ani si ani, ca sa realizezi cat de importante sunt clipele petrecute alaturi de el atunci cand este inca mic. 



In atelier a invatat Dia numele uneltelor si intrebuintarea lor, dar mai ales a invatat sa pretuiasca munca si efortul depus de cei care isi propun sa obtina lucruri frumoase si utile. Si-a exersat indemanarea, forta, ambitia, perseverenta.




Dia a fost prezenta in atelier toata seara. A vazut cum o bucata de lemn s-a transformat incet, cu rabdare si pricepere, intr-o minunata floare roz. A ajutat la obtinerea ei, a observat etapele parcurse, a ras, si-a facut griji apoi iar a zambit. 





Iata rezultatul muncii noatre:


4 ani si 8 luni


joi, 19 iunie 2014

In insula Thassos

Se intampla uneori, in viata, sa te intalnesti cu situatii pe care nu le poti descrie, caci cuvintele nu au puterea de a exprima pe deplin emotiile. Asa a fost aceasta minunata vacanta intr-o insula de vis, unde natura mai pastreaza inca din farmecul zonelor salbatice, neatinse de mana distrugatoare a omului.
Thassos -insula de marmura a Greciei (asa simt sa-i spun)- a fost binecuvantata de Dumnezeu sa-si pastreze oamenii credinciosi si locurile sacre, vindecatoare, pentru cei care cred in creatia Lui. Altfel... nu stiu daca poti simti vibratiile care intretin viata, departe de lumea prea civilizata. La fiecare pas intalnesti dovezi ale minunilor Sale vindecatoare... unele se vad, altele se simt... altele sunt doar observate in linistea localnicilor si-n increderea pasarilor in bunatatea oamenilor. Sunt oameni care se multumesc cu putine lucruri de care are parte lumea de pe continent, dar cu multe manastiri si biserici. Nu cunosc amanunte in legatura cu oamenii care le conduc, dar nici nu-mi doresc sa aflu. Imi este de ajuns sa simt ca aici a fost coltul de Rai care nu va fi niciodata distrus pe acest pamant, poate doar cu Pamantul insusi, atunci cand acesta nu va mai fi asa de incapator si bun cu cei care refuza sa-l respecte, zi de zi. 
Vindecarea noastra va veni din locuri salbatice, mai putin populate, unde raul nu poate ajunge. Aceasta insula este protejata deja, caci Sfantul Mihail a primit-o de la Dumnezeu, in grija. 

Manastirea Sf. Mihail (singura din lume cu acest hram) in spate, dupa urmatoarea serpentina

Iata cateva din minunile Lui, de pe aceasta insula:

Rauri care sapa in muntele de marmura

Munti tristi, dar primitori



Senzatia de capat al lumii


Insula Paradisului


O uniune cer-mare cum n-am mai vazut pana acum



Piscina naturala sapata in stanca, Giola

In aceasta piscina, pestii traiesc ca intr-un acvariu imens


Plaje la poalele muntilor




Plaje cu marmura in loc de nisip

Marmura se gaseste peste tot pe insula


Pe carari de munte, asa cum erau odata


Un sat sarac de munte, departe de lume, unde locuitorii nu par sa se imbolnaveasca vreodata




"Uitaţi-vă la păsările cerului: ele nici nu seamănă, nici nu seceră şi nici nu adună în hambare. Şi totuşi, Tatăl vostru cel ceresc le hrăneşte."


Dar cand Tatal ceresc le hraneste din mana oamenilor care e invatatura?



„Şi porumbelul s-a întors la el, spre seară, şi, iată, avea în ciocul său o ramură verde de măslin. Atunci a cunoscut Noe că s-a scurs apa de pe faţa pământului.“

Toate drumurile sunt vegheate de maslini si pini

Maslinul- pomenit de peste 40 de ori in biblie

Poze simple care amintesc de versete din Biblie



Pentru cei care cauta cazare pe aceasta insula, recomand cu caldura hotelul "Blue Dream Palace" unde m-am simtit binevenita in fiecare zi, de unde am vazut cele mai grozave fulgere din viata mea si unde am mancat chiar acolo, pe malul marii. Nu as vizita aceasta insula decat in extrasezon cand e suficient de cald pentru a face plaja si suficient de liber incat sa simti armonia gandurilor tale de vacanta.