duminică, 19 aprilie 2015

Atelierul casei- Tablita numerelor 1-100

Unul dintre materialele mele preferate din sistemul Montessori este Hudred Board, o tabla a numerelor pana la 100. De cand am vazut-o mi-am dorit s-o pot folosi cu Dia. Am incercat si variante din hartie dar niciodata rezultatul n-a fost acelasi. Cu doua luni in urma ne-am facut curaj si am confectionat-o din lemn in atelirul casei. Ceea ce am obtinut a fost peste asteptarile noastre. Chiar daca necesita o munca migaloasa, rezultatul merita toate eforturile.

1. Am calculat ce dimensiuni imi doresc sa aiba numerele si tabla. Tati ni le-a taiat din placaj apoi le-a slefuit. Nu e o munca usoara cand e vorba de 100 de patrate mici!

2. Am vopsit placajul intr-o culoare preferata cu vopsea pe baza de apa. Dupa ce s-a uscat, am conturat usor cele 100 de patratele cu ajutorul liniei si al creionului, apoi am ingrosat cu markerul.


3. Am tiparit la imprimanta un tabel cu numere de dimensiunea potrivita pe care le-am taiat, apoi laminat, pe fiecare in parte. Am lipit apoi, numerele laminate astfel, pe tablitele atent slefuite de tati. 


4. In final a prins tati si marginile cu ajutorul unor mici surubele.

Tablita numerelor, astfel obtinuta, a fost cu totul diferita de toate celelalte materiale similare pe care le facusem din hartie sau carton. Este mult mai rezistenta, mai atragatoare dar si mai usor de manevrat.  


5 comentarii: