vineri, 2 ianuarie 2015

Casa papusilor

Dia isi dorea de mult timp o casuta pentru papusi dar preturile din magazine ne-au descurajat. Cele mai simple casute costau cateva sute de lei si preturile cresteau pana la 1000 de lei si mai mult. Pentru ca se apropiau sarbatorile si Dia deja se gandea ca Mos Nicolae ii va aduce casuta mult dorita, am hotarat sa o confectionam noi. Tati a inceput sa lucreze in atelierul lui Mos Nicolae si seara de seara a mesterit din bucati vechi de lemn cea mai frumoasa si utila casuta a papusilor.



Nu a iesit ca cele din magazin deoarece casuta adusa de Mos Nicolae s-a dat "la rosu", fara niciun fel de culoare. Chiar si asa, Dia a fost placut surprinsa de marimea ei, in primul rand. Stia ca Mos Nicolae aduce darurile in pantofi si nu se astepta ca atunci cand deschide usa sa gaseasca ceva asa de mare. Un alt avantaj al acestei casute a fost ca Dia a devenit designer pentru cateva zile. I-am aratat cateva casute de papusi pe internet, a hotarat cateva culori preferate, a ales modele de tapet si de mocheta, apoi am inceput sa punem ideile in practica.

Am vopsit incaperile cu vopsele pe baza de apa, non-toxice, suficient de rezistente pentru vopsirea jucariilor de acest gen. Am imprimat pe hartie autocolanta diverse modele de tapet si mocheta, am scos cateva imagini reprezentand ferestre, tablouri, am cautat in cutia noastra cu materiale diverse bucati care sa se potriveasca etc.




Dia a fost bucuroasa cand tati i-a spus ca-i poate lumina casa. Am renuntat la ideea de a pune cate un intrerupator in fiecare camera, desi n-ar fi fost imposibil, dar am adaugat mai multe culori de leduri in fiecare incapere cu intrerupator diferit.



Casuta papusilor ne-a oferit o noua ocazie de a lucra cu totii, in familie, la un proiect comun. Dia se simte iubita si apreciata, stie ca opiniile sale conteaza, are incredere in alegerile pe care le face. Vreau sa cred ca amintirea acestor sarbatori de iarna ii vor descreti fruntea in momentele de cumpana de peste ani si ii vor da incredere sa infrunte greutatile care vor veni.

La multi ani cu sanatate!


4 comentarii:

  1. Frumos, frumos! Dacă te rog, ne dai ceva dimensiuni? tare-aș vrea să le fac și eu așa ceva alor mei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc! Noi am ales urmatoarele dimensiuni: latime 80 cm, inaltime max. 60 cm (pana in varf) apoi am impartit camerele dupa cum stiam ca avem nevoie. Acesta a fost un avantaj: am ales dimensiunile in functie de locul unde urma sa fie asezata casuta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cate activitati grozave! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere