miercuri, 19 februarie 2014

In Regatul de gheata

Cat de mult iubeste Dia cartile? A renuntat la locul de joaca si la mica gustare promisa, pentru ca a gasit o carte si isi dorea sa-i citesc mai curand povestea.  De mai multe ori pe zi o citim si nu ma mir ca stie deja pasaje pe de rost.  Cartea are si un CD audio, dar nu i se pare la fel de interesant ca atunci cand i-o citeste mami, bineinteles.Cand se joaca, isi imagineaza ca este Elsa sau Anna si striga in gura mare: "Doar iubirea adevarata te va salva!".
Este povestea a doua surori foarte apropiate in copilarie, dar care, cu timpul, ajung sa vorbeasca tot mai rar. Elsa trebuie sa gaseasca forta de a invinge frica ce o stapaneste, pentru a reusi sa-si controleze puterile neobisnuite, iar Anna este cea care o invata pe sora ei sa-si asculte inima. In carte apar si alte personaje minunate cum sunt: Kristoff, un spargator de gheata care o ajuta pe Anna in calatoria ei, Olaf, amuzantul om de zapada care isi doreste sa vina vara si sa se bronzeze la soare, trolii intelepti care ii dezvaluie Annei secretul: "Doar o iubire adevarata poate dezgheta o inima inghetata!"

Identificarea Norvegiei



 Harta Europei este un puzzle unde fiecare piesa reprezinta o tara, iar butonul piesei este amplasat pe capitala. Noi folosim aceasta harta ori de cate ori este specificat locul actiunii in povestile pe care le citim, sau numai pentru a le face conturul sau a le atribui drapelul potrivit. Modalitatile de joaca sunt nenumarate cu aceasta harta.
De data aceasta am identificat Norvegia si drapelul ei, drapel pe care l-am lipit pe castelul din Arendelle din imaginea de mai jos.


Tehnica mozaicului


Castelul din Arendelle ale carui usi si ferestre se deschid

Dia si Olaf cel haios urmarind imagini din spatele desenelor animate -vocile

 Dupa atata stat in casa din cauza varsatului de vant, in sfarsit am putut iesi la soare pentru a intra in pielea personajului Kristoff, spargatorul de gheata. Am pus apa in trei pungi si cate 2 soricei in fiecare punga (ocazie sa facem si putina matematica) apoi am bagat pungile in congelator. Dimineata erau tocmai bune pentru a-si incerca noul ciocanel.
Dupa putin timp insa, a descoperit o metoda mai rapida de a sparge gheata: o arunca in sus si o lasa sa se loveasca de pamant. Se spargea in mai multe bucatele. Dezavantaj: nu mai stia in care bucata sunt soriceii si nu era pregatita sa renunte la ei.
Ah, ce buni sunt soriceii! 

















Se pare ca i-a gasit chiar pe toti dupa multe socoteli si emotii!



4 ani si 4 luni

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu