miercuri, 12 martie 2014

Atelierul casei - ceasul

Azi, din atelierul casei, am adus o jucarie noua, o minunatie, careia i-am facut, de drag, o gramada de poze. Este un ceas in stil Montessori pentru invatarea orelor si minutelor. Este mai mult decat un material educativ. Este o jucarie, o sursa de imaginatie pentru scornirea diferitelor jocuri.
Am lucrat la el mai mult de o saptamana si am realizat cat de greu este sa astepti atunci cand iti doresti ceva asa de mult. De acum, voi intelege mult mai bine nerabdarea buburuzei.
Greul a cazut tot pe tati, dragul de el, care, venit obosit de la munca, intra in atelier, o data sau de doua ori pe saptamana, si ne pregateste materialele dorite. Si nu am intalnit pana acum situatia in care noi sa fi vrut o jucarie si el sa n-o poata face. De cand era mica, atunci cand i se strica ceva, Dia spunea: "Nu-i nimic. O repara tati." Si, de cele mai multe ori, avea dreptate.





















Sincera sa fiu, partea cea mai grea mi s-a parut asteptarea. Trebuia sa astept sa fie masurate, taiate, slefuite si unde mai pui ca nici vopseaua nu s-a uscat instantaneu. Din graba, intai l-am asamblat, abia apoi m-am apucat sa-l vopsesc. Sigur, era mai simplu invers, dar cam asta se intampla cand te grabesti: "graba strica treaba". Cu toate acestea, mi s-a parut ca a iesit minunat!



Pentru invatarea orelor:


si a minutelor:




Pentru invatarea jumatatilor si a sferturilor de ora:


 Acum... sa vedem cine-l va folosi. Mai, mai ca-mi vine si mie sa invat sa citesc ceasul inca o data.

Un comentariu:

  1. Maiestrie, arta si precizie! - Felicitari pentru parintii care se ocupa de copii ! La timpul lor, copiii vor rasplati toate acestea cu multa dragoste, vor sti sa desluseasca itele vietii ce se afla legata intre cer si pamint
    -Bravoooooooooo! Titiu

    RăspundețiȘtergere